Ridebaneindvielse - Hjortekær Rytterklub

Gå til indhold

Hoved menu:

Ridebaneindvielse

<br />

Tale ved indvielsen af den nye ridebane den 2. oktober 2011/Peter Hoffmann

Det har været et langt sejt træk, at komme til det resultat vi ser i dag. En ridebane, hvor der ikke er sparet på detaljerne og hvor entreprenøren har lagt al sin viden og erfaring i opbygningen. Det har været væsentligt i valg af opbygning, at den så vidt muligt skal kunne bruges hele året. Derfor er banen drænet efter alle kunstens regler. Selv et skybrud, skulle ikke efterlade en vandpyt.

Vi har valgt et ridebanehegn, der har hele fire funktioner. Dels afmærker det banen og dels tjener det til at man både kan sidde på det og dels kan man træde på det ved opsidning. Men der er endnu en funktion, hegnets højde er med til at skabe et samlet miljø omkring ridebanen og pladsen på langsiden.

Vi har en våd sæson foran os og kassen er lænset, derfor venter vi til foråret med det nye vandingsanlæg. Anlægget ventes at bestå af pop-up sprinklere, som skal sidde under hegnets øverste bræt.

Vi bliver i stand til at passe banen, så den giver ryttere og heste de bedste betingelser. Om ca. tre uger får vi en helt ny avanceret tysk baneplanner, men indtil da sker vedligeholdelsen med de for hånden værende midler.

Fødslen har trukket ud i langt over 20 år, og veerne har været, at vi har været tvunget til at indhente ikke mindre end 4 tilladelser fra det offentlige. Dispensation fra Fredningsnævnet, Tilladelse til niveauregulering, Dispensation fra Skovbyggelinje og Tilladelse til Regnvandsnedsivning. Men fremmest af det hele har været velvillighed og accept fra ejermedlemmerne af Hjortekær Rytterklub og ikke mindst banens nabo familien Buchardt.

Da det tog over et år - at indhente alle tilladelser fra det offentlige - er projektets bæredygtighed prøvet på ikke mindre en to generalforsamlinger. Hver gang har medlemmerne været positivt stemte for at forlænge og forny ridebanen - og det skulle gøres ordentligt.

Denne positive indstilling understreger Hjortekær Rytterklubs fremtidige eksistens, som det hyggelige ridested ved Dyrehaven, med anstændige ridefaciliteter og gode folde.

- Sluttelig skal jeg rette en særlig tak til de mange, som har hjulpet med til at rydde træer, det gamle hegn og sætte de nye lysmaster op. Uden al den hjælp, kunne projektet ikke gennemføres, det ville der simpelthen ikke være midler til.

Med disse ord erklærer jeg, på bestyrelsens vegne, den nye ridebane for åben.

Se alle billederne fra indvielsen.

Se billeder fra opbygningen af den nye ridebane.


 
Søg
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu